Online terapi

Du sidder måske med mange spørgsmål. Hvad er online terapi? Kan det hjælpe mig? Hvordan fungerer det? Få svar på dine spørgsmål og bliv klogere på, hvorfor online terapi virker.

Hvad er online terapi?

Online terapi er samtaler med en terapeut, der foregår online. Det kan både være over telefonen eller computeren. Denne terapiform begynder at blive mere udbredt, fordi teknologien i dag tillader, at man har mulighed for at have samtaleforløb online frem for fysisk. Du kan sidde i trygge omgivelser og snakke med en rådgiver over en live videoforbindelse, som man kender det fra eksempelvis Skype eller Facetime. På den måde kan du fortsat kommunikere via kropssprog og toneleje. Kvaliteten er i top, selvom det hele foregår online.

Hvorfor virker online terapi?

Forskning viser, at online terapi har mindst lige så stor effekt som ordinær terapi. Undersøgelser fremviser endda tilfælde, hvor det virker bedre end at mødes fysisk med sin terapeut. Dette kan skyldes, at online terapi er mere afslappende, hvorimod ordinær terapi kan være for intens i øjeblikket for nogle mennesker.

Psykiske lidelser og problemer er desværre også ofte forbundet med skam og angst, og det gør det endnu sværere at bede om hjælp. Med online terapi er det lettere at nå ud til personer, som ellers er svære at nå, eller som er mere tilbageholdende med at søge hjælp. Det er for eksempel unge, som får mulighed for at tale frit i et ikke dømmende rum. Det, at du sidder bag en skærm – hjemme i vante omgivelser – skaber et trygt og tillidsfuldt rum, hvor du får lyst til at åbne op. Forskning viser, at online terapi især har gode virkninger hos unge. En del af forklaringen kan være, at unge i større grad er vant til at kommunikere og færdes online.

Online terapi virker altså, og derfor bliver det også mere og mere udbredt. Det offentlige bruger blandt andet terapien til psykiatriske behandlingsforløb. Det er især fordi formen tillader, at man kan hjælpe flere uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Hvem kan online terapi være specielt godt for?

Ved online terapi kan du sidde hjemme og modtage rådgivning, derfor er det meget mere fleksibelt. Du slipper for geografiske og transportmæssige forhindringer, som er til stede ved terapi, hvor du skal møde fysisk op. Derfor er der flere problemstillinger, hvor online terapi er særligt smart:

  • Du har svært ved at overskue at komme ud af døren
  • Du har ikke lyst til at møde op hos en traditionel psykologklinik
  • Du har sociale udfordringer
  • Du lider af social angst eller andre angstlidelser, som gør det særligt svært at komme ud
  • Du er på ferie eller udlandsophold, men vil gerne fortsætte samtalerne

Sådan kommer du i gang

Rent praktisk foregår online terapi som individuelle rådgivningsforløb. Gennem forløbet har du samtaler med samme rådgiver hver gang over en live videoforbindelse. Elevaids rådgivere har tavshedspligt og videoforbindelsen er krypteret. Online terapien er både sikker og fortrolig.

Efter din henvendelse bliver du ringet op af en af Elevaids rådgivere, så I kan aftale et tidspunkt for rådgivningen. Derefter modtager du et link til en videoforbindelse. Vi anbefaler, at du under rådgivningen sidder behageligt foran computeren. Sæt dig et roligt sted, hvor du ikke forstyrres af høje lyde eller andre mennesker. På den måde kan du slappe af i trygge omgivelser gennem hele samtalen.

Kontakt os her og prøv online terapi. 

Online terapi har mange fordele

  • Terapien er lettere tilgængelig og mere fleksibel
  • Samtalerne kan foregå uden for skole- og arbejdstid hos Elevaid
  • Det er mindre grænseoverskridende end at møde fysisk op
  • Rådgivningen foregår i trygge omgivelser